Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι για να αγοράσετε το πρώτο σας πούρο. Είτε διαδικτυακά είτε με επίσκεψη σε κατάστημα. Βέβαια, οι διαδικτυακές αγορές έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η ευκολία, καθώς μπορείτε να παραγγείλετε ένα ανά πάσα στιγμή και να το παραλάβετε στην πόρτα σας. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι δεν έχετε την «εμπειρία καταστήματος» για να επιλέξετε τον τύπο της κατάστασης του πούρου ή το χρώμα του περιτυλίγματος. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν πρέπει να σας απασχολεί αφού συνήθως τα καταστήματα στελεχώνονται και διοικούνται  με λάτρεις του πούρου.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την επιλογή του πρώτου σας πούρου .

1)ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Το πρώτο που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι η χώρα παραγωγής. Σίγουρα το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν αναφερόμαστε σε πουρά είναι η ΚΟΥΒΑ. Όμως καλά πούρα  δεν παράγει μόνο η Κούβα αλλά και η Νικαράγουα , Ονδούρα , Δομινικανή Δημοκρατία . Αυτές είναι οι  βασικές εναλλακτικές χώρες που πρέπει να γνωρίζετε .  Οι παραγωγοί των πούρων του Νέου Κόσμου όπως αναφέρονται έχουν αναπτύξει τα δικά τους μείγματα και στυλ που είναι αποδεκτά στους καταναλωτές τους. Σε πολλές χώρες, οι πωλήσεις πούρων του Νέου Κόσμου έχουν ανθίσει ακόμα και όταν διατίθενται κουβανέζικα πούρα. Τα πούρα αυτά μπορεί να σας φανούν πιο προσιτά καθώς κατά κανόνα είναι πιο ελαφριά από τα κουβανέζικα.

2) ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ

Αφού λοιπόν έχετε αποφασίσει την προέλευση του πρώτου σας πούρου ήρθε η ώρα να διαλέξετε το μέγεθος του . Οι επιλογές είναι πολλές, όμως  καλό θα ήταν να μην  επιλέξετε κάποιο πολύ μεγάλο όπως (Churchill , Double Corona). Το ιδανικό μέγεθος θα ήταν κάτι σε robusto (γύρω στα 45 λεπτά καπνίσματος). Όμως υπάρχουν και πιο μικρά  μεγέθη όπως petit corona , half corona και short robusto .Όλα αυτά τα μεγέθη είναι σε διάρκεια καπνίσματος κάτω από μια ώρα .

3)ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΤΑΣΗΣ

Τι ένταση θα πρέπει να έχει το πρώτο μου πούρο; Θα πρέπει να είναι ελαφρύ ή δυνατό το πρώτο μου πούρο; Αυτές είναι κάποιες ερωτήσεις που όλοι οι νέοι καπνιστές συμμερίζονται . Σωστή απάντηση όμως δεν υπάρχει .Όπως ξέρουμε, η γεύση είναι πολύ υποκειμενική και προσωπική υπόθεση. Αυτό που κάποιοι αγαπούν, άλλοι θα το απεχθάνονται. Όμως ένας καλός τρόπος για να αποφασίσετε πού βρίσκεται ο ουρανίσκος σας είναι να σκεφτείτε ποια άλλα πράγματα σας αρέσουν.

4)ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΡΚΑΣ

Έχετε σκεφτεί το μέγεθος του πούρου και την ένταση του  φτάνει τώρα να το βρείτε στην κατάλληλη μάρκα.
Οι επιλογές είναι πάρα πολλές .
Ξεκινώντας από τα κουβανέζικα , κάποια πολύ ωραία για αρχάριους  είναι τα :

Hoyo de Monterey (Epicure No 2)
, H.Upmann (Half Corona) ,

Partagas Mille Fleurs , Vegueros Mananitas.

Από τα πούρα του Νέου κόσμου υπάρχουν τα :
Plasencia (Alma Del Campo Robusto)
, Oliva ( Serie G Double Robusto)  ,
La Aurora( 107 Nicaragoua Robusto ) , La Estrella ( Polar Robusto)  ,
Davidoff ( Zino Nicaragua Robusto )
.

5) ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Πριν φτάσουμε στο τελευταίο στάδιο της πληρωμής πρέπει να ελέγξουμε ότι το πούρο είναι σε καλή κατάσταση , τι σημαίνει αυτό; Αρχικά προς την εμφάνιση του ότι δεν είναι χτυπημένο-ταλαιπωρημένο το wrapper του και δεύτερον πρέπει να ελέγξετε ότι  το πούρο δεν είναι ξερό. Το πούρο θα πρέπει όταν το πιάνετε να είναι μαλακό, αυτό σημαίνει να έχει την κατάλληλη υγρασία.

 Κάθε λάτρης του πούρου γνωρίζει ότι το πούρο είναι απόλαυση… μια ιεροτελεστία που το κάθε στάδιο  πρέπει να έχει τον δικό του χρόνο. Από το σωστό  κόψιμο μέχρι το σωστό ανάμα .Είναι πολύ σημαντικό το ανάμα του πούρου  να γίνεται με υπομονή και χωρίς βιασύνες. Αφού έχει γίνει το σωστό άναμμα ήρθε η ώρα της χαλάρωσης γι’ αυτό μην βιαστείτε να το καπνίσετε καθώς το πούρο δεν είναι σαν το τσιγάρο.

Καλή σας απόλαυση