Τα μεξικανικά πούρα κερδίζουν όλο και περισσότερο αναγνώριση στην παγκόσμια αγορά πούρων για τα ξεχωριστά γευστικά προφίλ και την υψηλής ποιότητας δεξιοτεχνίας.
Τα καπνά καλλιεργούνται κυρίως στην κοιλάδα του Σαν Αντρές, μια περιοχή γνωστή για το πλούσιο, ηφαιστειακό έδαφος και το ιδανικό κλίμα της, με αποτέλεσμα την παραγωγή πούρων με στιβαρό και γήινο χαρακτήρα.
Το φύλλο καπνού San Andrés Negro, ειδικότερα, είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για το πλούσιο, σκούρο χρώμα του και χρησιμοποιείται συχνά ως περιτύλιγμα τόσο σε μεξικάνικα όσο και σε διεθνή πούρα.
Τα μεξικάνικα πούρα τείνουν να έχουν μια μέτρια έως πλήρη γεύση, καθιστώντας τα ελκυστικά στους καπνιστές που απολαμβάνουν μια πιο περίπλοκη και έντονη εμπειρία.
Η μακροχρόνια παράδοση της χώρας στην καλλιέργεια καπνού, σε συνδυασμό με την ικανότητα των κατασκευαστών πούρων της, έχει τοποθετήσει τα μεξικανικά πούρα ως μια αξιοσημείωτη επιλογή για όσους αναζητούν κάτι μοναδικό και γευστικό στη συλλογή πούρων τους.