Αναρωτιέστε ποιες είναι οι διαφορές σε μια πίπα καπνού και ενός τσιγάρου; Εάν ρωτήσετε έναν καπνιστή πίπας θα σας εξηγήσει ότι πρόκειται για μία τελείως διαφορετική εμπειρία.

Η μοναδική εμπειρία

Η πίπα καπνού ή αλλιώς καπνοσύριγγα σχετίζεται με τις έννοιες της χαλάρωσης και της συντροφιάς. Αυτό συμβαίνει κυρίως διότι καπνίζεται με αργά τραβήγματα, κοφτά και ρυθμικά. Τα γρήγορα και έντονα τραβήγματα συνήθως ζεσταίνουν το μπολ. Έτσι, μπορεί να σας κάψουν τη γλώσσα. Το τσιγάρο εν αντιθέσει τείνει να καπνίζεται υπό συνθήκες νευρικότητας και χρονικής πίεσης. Ουσιαστικά, αποτελεί ένα σύντομο διάλειμμα.

Τα μυστικά της κατασκευής

Μία πίπα καπνού αποτελείται από το μπολ, το φίλτρο και το επιστόμιο. Το μπολ κατασκευάζεται από ρίζα ρεικιού. Το ρείκι (briar) είναι ένα θαμνώδες φυτό του οποίου η ρίζα παίρνει την μορφή σφαίρας με τη πάροδο του χρόνου. Η ρίζα του χρειάζεται πάνω από 50 χρόνια για να μεγαλώσει. Ωστόσο, προτιμάται λόγω της αντοχής σε υψηλές θερμοκρασίες. Το επιστόμιο κατασκευάζεται από ουδέτερα υλικά όπως ακριλικό ή εβονίτη.

Αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι δεν προτιμούν τις πίπες καπνού λόγω του κόστους του εξοπλισμού. Ωστόσο, εάν κάποιος μυηθεί στη χρήση της πίπας δύσκολα θα στραφεί πάλι στο τσιγάρο. Σύμφωνα με τους πιστούς φίλους της πίπας, το κάπνισμα είναι πιο απολαυστικό. Η καπνοσύριγγα δεν αποτελεί απλώς ένα εργαλείο καπνίσματος, αλλά ένα έργο τέχνης.

Η τελετουργία της φροντίδας

Η πίπα καπνού σε αντίθεση με το τσιγάρο απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα καθώς πρέπει να καθαρίζεται μετά από κάθε χρήση της. Εκτός από θέμα υγιεινής είναι και θέμα απόλαυσης καθώς ένα παραμελημένο μπολ γρήγορα θα σας δώσει πικρή γεύση και θα καταστρέψει το άρωμα του καπνού. Για την φροντίδα της θα χρειαστείτε ένα εργαλείο το οποίο διαθέτει ένα μαχαιράκι για τον καθαρισμό του μπολ. Επιπλέον, μία βελόνα η οποία εξυπηρετεί την καλύτερη καύση μέσω του ανοίγματος της διαδρομής. Τέλος, ένα πατητήρι που θα σας βοηθήσει κατά το γέμισμα του μπολ με καπνό. Αντίστοιχη προσοχή απαιτεί και το επιστόμιο για το οποίο θα χρειαστείτε σχοινοκαθαριστήρες.

Εσείς πόσες χρειάζεστε?

Μία ακόμα διαφορά της πίπας σε σχέση με το τσιγάρο είναι η συχνότητα με την οποία μπορείτε να την καπνίζετε. Την πίπα πρέπει να την αφήσετε να κρυώσει μερικές ώρες πριν την ανάψετε ξανά. Επιπλέον, μετά από μία ημέρα χρήσης είναι απαραίτητο να αερίζεται και να στεγνώνει από όλα τα υγρά, διαδικασία που απαιτεί δύο με τρείς ημέρες. Συνεπώς εάν είστε τακτικός καπνιστής θα χρειαστείτε τουλάχιστον επτά, μία για κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Ανακαλύψτε τα πιο υπέροχα σχέδια σε πίπες καπνού, στο eshop της Smokamber και μετατραπείτε σε έναν έμπειρο και πιστό καπνιστή πίπας!