Ναργιλές! Όταν ακούμε αυτή τη λέξη, αυτόματα μας έρχεται ως εικόνα στο μυαλό μια παρέα ατόμων που διασκεδάζει. Η αλήθεια είναι ότι πλέον έχει αποτυπωθεί στη σύγχρονή εποχή ως ομαδικός τρόπος διασκέδασης ή και χαλάρωσης. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι νέοι προτιμούν την χρήση του ναργιλέ.

Η ιστορία του ναργιλέ προέρχεται από τις βόρειο δυτικές επαρχίες της Ινδίας. Οι αρχικοί ναργιλέδες ήταν απλοί και κυρίως κατασκευασμένοι με ανθεκτικό σχεδιασμό από ένα είδος ινδικής καρύδας, το ναργκιούλ. Έτσι άλλωστε πήρε και το όνομα του.

Με το πέρας του χρόνου, εξαπλώθηκε η φήμη του και άρχισε να χρησιμοποιείται σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον περασμένο αιώνα, ήταν αρκετά περιορισμένη η χρήση του ναργιλέ και χαρακτήριζε κυρίως τους ηλικιωμένους άνδρες στα παζάρια ή τους καφενέδες των ανατολίτικων χωρών.

Χαρακτηριστικά Λειτουργίας Ναργιλέ

- Πήλινο δοχείο, ή αλλιώς, λουλάς. Σε αυτόν καίγεται με τη βοήθεια κάρβουνου ο καπνός ή τα μείγματα καπνού (το λεγόμενο τουμπεκί) μαζί με πρόσθετα που μπορεί να είναι φρούτα, μικρή ποσότητα αλκοόλ κ.α.

- Ο καπνός που παράγεται διέρχεται πρώτα από φιάλη νερού για σκοπούς ψύξης και φιλτραρίσματος.

- Στη συνέχεια, περνά στο μαρκούτσι. Αυτό είναι ένας εύκαμπτος και μεγάλου μήκους σωλήνας που μεταφέρει τον καπνό στον καπνιστή.

Top 5 Προτάσεις Ναργιλέ από την Smokamber

1. ΝΑΡΓΙΛΕΣ MINI ΚΟΚΚΙΝΟΣ

2. ΝΑΡΓΙΛΕΣ 23 CM ΚΟΚΚΙΝΟΣ

3. ΝΑΡΓΙΛΕΣ 37 CM

4. ΝΑΡΓΙΛΕΣ 40 CM ΚΟΚΚΙΝΟΣ

5. ΝΑΡΓΙΛΕΣ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ LED

Αν ήδη έχετε κάποιον ναργιλέ και είστε ικανοποιημένος από την χρήση του, μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να βρείτε διάφορα αξεσουάρ που το πλαισιώνουν όπως καλάμι-λαϊ, βουρτσάκι καθαρισμού, κεραμικό μπωλ, τσιμπίδα για κάρβουνο και καρβουνάκια.

Αν επιθυμείτε να ανακαλύψετε περισσότερα σχέδια, επισκεφτείτε την πλούσια συλλογή μας στο eshop της Smokamber.

Εναλλακτικά, ελάτε στο φυσικό μας κατάστημα στη Λάρισα (Δευκαλίωνος 9Α) προκειμένου να δείτε τα κομμάτια που σας ενδιαφέρουν, διαπιστώνοντας την υψηλή ποιότητα που τα διακρίνει.