Η εταιρεία κατασκευής των αναπτήρων Ιmco, είναι η δεύτερη πιο παλιά εταιρεία κατασκευής αναπτήρων σε διεθνή χώρο.

Ενώ το πρώτο μοντέλο αναπτήρα το είχε βγάλει η εταιρεία Ronson το 1913 και το ονόμασε Wonderlighter, η Imco με ιδρυτή το Julius Meister, εμφάνισε το 1918, τα πρώτα της σχέδια αναπτήρων που ήταν αρχικά κατασκευασμένα από τα άδεια φυσίγγια του πολέμου που είχε προηγηθεί. Αργότερα το 1932 εμφανίζεται ο πρώτος Ζippo.

Η Imco έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία της και οι αναπτήρες που έφεραν την συγκεκριμένη επωνυμία απέκτησαν πολύ σύντομα το κοινό τους, χάρη στην εξαιρετική κατασκευή και στη λειτουργικότητα τους.

Από το 1922, που κατέθεσε την πρώτη της πατέντα μέχρι και το 2013, όπου η εταιρεία έκλεισε, η Imco έβγαλε πάνω από 70 μοντέλα. Από τη δεκαετία του ’60 και μετά πολλοί αναπτήρες Imco έκαναν την εμφάνιση τους στον κινηματογράφο ως προπ των πρωταγωνιστών, αποκτώντας έτσι ακόμη μεγαλύτερο φαν κλαμπ.

Στο https://smokamber.gr/anaptires/anaptires-imco μπορείτε να δείτε πιο σύγχρονα και industrial σχέδια των συγκεκριμένων αναπτήρων, αλλά και κλασικά, που λόγω της ιστορίας τους βέβαια παραμένουν διαχρονικά κομμάτια. Συλλεκτικά και vintage κομμάτια από το 1920, υπάρχουν ακόμη διασκορπισμένα σε εκλεκτούς συλλέκτες σε όλο τον κόσμο.

4. Λόγοι για να αγοράσετε έναν αναπτήρα IMCO:

1. Είναι κατασκευασμένοι από πολύ καλής ποιότητας υλικά και δεν θα σας προδώσουν.

2. Έχουν ιστορία στο χώρο, όπως οι Zippo https://smokamber.gr/anaptires/anaptires-zippo και οι Ronson https://smokamber.gr/anaptires/anaptires-ronson επομένως αξίζει να έχετε έναν τέτοιο συλλεκτικό αναπτήρα στη τσέπη σας.

3. Υπάρχουν ανταλλακτικά, τα οποία μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα.

4. Κάποιοι από αυτούς είναι απολύτως κατάλληλοι για το άναμμα της πίπας σας (λόγω της πλάγιας φλόγας) και έχουν ενσωματωμένα ειδικά εξαρτήματα, που θα σας βοηθήσουν στη χρήση της.