Ποια Χώρα παράγει τα καλύτερα Πούρα;

Πρόκειται για ένα τακτικό ερώτημα που απασχολεί τον κόσμο των καπνιστών, όπως και γενικότερα είναι συχνές οι ερωτήσεις που αφορούν στην ποιότητα των πούρων και αυτό γιατί στη μεγάλη γκάμα πούρων που μπορεί κάποιος να συναντήσει, η ποιότητα δεν είναι πάντοτε ταυτόσημη με την τιμή ή τον τόπο προέλευσης. Ταυτοχρόνως τα δύο προαναφερθέντα, δηλαδή η τιμή και η προέλευση μπορούν να είναι αρκετά ενδεικτικά της ποιότητας. Το μπέρδεμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν πέφτει στο τραπέζι το δεδομένο της προτίμησης και της υποκειμενικότητας στο γούστο του κάθε καπνιστή.

Παρόλα αυτά εξετάζοντας το θέμα πιο αντικειμενικά, μπορούμε να αναφερθούμε στα εξής δεδομένα:

ΠΟΥΡΑ ΚΟΥΒΑΣ

  • Τα Κουβανέζικα Πούρα διαφέρουν ως προς τη γεύση από το 90% των πούρων. Η Κούβα έχει μία μεγάλη παράδοση στον τομέα της παραγωγής πούρων, τα περισσότερα από τα οποία είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται εντός της χώρας. Χάρη στην ιδιαιτερότητα των εδαφών της παράγει εξαιρετικής ποιότητας φύλλα καπνού. Το κουβανέζικο πούρο έχει μια γεμάτη και ιδιαίτερη γεύση, η οποία αν αρέσει σε κάποιον καπνιστή, τότε η Κούβα θα έχει σίγουρα κερδίσει το παιχνίδι!
  • Τα Κουβανέζικα Πούρα εκπέμπουν μία αύρα από τις φυτείες της Vuelta Abajo η οποία θεωρείται η καλύτερη περιοχή του κόσμου στην καλλιέργεια των καπνών για την παραγωγή τους.
  • Υπάρχουν διακυμάνσεις ως προς την τιμή τους. Οι λάτρεις του είδους μπορούν να προτιμήσουν είτε ένα Cohiba Robusto, τον βασιλιά των πούρων Κούβας, είτε ένα Hoyo de Monterrey Epicure No2 πιο προσιτό προς την τιμή, αλλά εξίσου απολαυστικό και χαρακτηριστικό Κουβανέζικο Πούρο.

Από την άλλη μεριά του νομίσματος, υπάρχουν οι υποστηρικτές των πούρων Νικαράγουας, οι οποίοι μάλιστα τα θεωρούν αρκετά ανταγωνιστικά ως προς τα Κουβανέζικα Πούρα.

ΠΟΥΡΑ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑΣ

  • Έχουν ιδιαίτερα μεστή και γεμάτη γεύση που παραπέμπει σε ένα βαθμό στο κλασικό Κουβανέζικο πούρο. Το hightlight της υπόθεσης είναι ότι παράγονται σε μικρότερες ποσότητες απ’ ότι τα πούρα Κούβας με αποτέλεσμα το χαρμάνι του καπνού να έχει διανύσει αρκετό χρόνο ωρίμανσης προτού στριφτεί, γεγονός που ανεβάζει την ποιότητα τους.
  • Τα Πούρα Νικαράγουας είναι απαλά και μεσαίας έντασης ως προς τη δομή τους. Αυτό τα κάνει ευκολοκάπνιστα και απολαυστικά.
  • Ως προς την τιμή τους υπάρχουν και εκεί διακυμάνσεις, αλλά κατά γενική ομολογία είναι πιο οικονομικά σε σχέση με τα Κούβας. Μία εξαιρετική επιλογή άριστης ποιότητας είναι τα Oliva, η καλλιέργεια των οποίων ξεκίνησε το 1886 στο Pinar del Rio της Κούβας.

Συμπερασματικά όπως ότι έχει να κάνει με την απόλαυση είναι υποκειμενικό, έτσι συμβαίνει και με τις επωνυμίες των πούρων.

Αν είστε γνώστης του πούρου γνωρίζεται ήδη την απάντηση. Αν πάλι είστε αρχάριος, μπορείτε να δοκιμάσετε και τις δύο αξιόλογες κατηγορίες και να καταλήξετε στο δικό σας αγαπημένο πούρο.

Σε αυτή τη διαδικασία εξερεύνησης, θα μας βρείτε δίπλα σας, είτε στο φυσικό μας κατάστημα, Δευκαλίωνος 9Α, Λάρισα, είτε στο e-shop μας https://smokamber.gr

Καλή απόλαυση...