Το Μπονγκ (bong) είναι ένα είδος πίπας νερού ή ένας ατμοποιητής, όπως θα λέγαμε, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κάπνισμα διαφόρων βοτάνων ή αιθέριων ελαίων (oil bong).

Η Βασική λειτουργία

Το βασικό τμήμα του αποτελείται από ένα γυάλινο δοχείο ειδικά κατασκευασμένο ώστε να αντέχει τη θερμότητα και έναν επίσης γυάλινο σωλήνα, ενσωματωμένο στο βασικό δοχείο, στην κορυφή του οποίου υπάρχει ένα στόμιο.

Η λειτουργία του μπονγκ (bong) βασίζεται στη χρήση νερού, το οποίο ψύχει τον καπνό που εισέρχεται από το στόμιο και σιγά-σιγά ανεβαίνει προς τα πάνω.

Αυτή ακριβώς η διαδικασία ψύξης καθώς και η χρήση του νερού, έχουν σαν αποτέλεσμα το φιλτράρισμα των βλαβερών ουσιών, που θα μπορούσαν να προκύψουν σε διαφορετική περίπτωση κατόπιν της θερμικής επεξεργασίας.

Η διαδικασία ψύξης μπορεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική με τη χρήση ενός προψυκτήρα (pre cooler) ή ενός ice bong, όπου ο βασικός σωλήνας του επιδέχεται την τοποθέτηση πάγου.

Αυτά όσον αφορά στην σύντομη επισκόπηση της λειτουργίας του μπονγκ (bong).

Για ποιο λόγο όμως το χρησιμοποιούμε;

Το bong πρακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το «κάπνισμα» οποιουδήποτε πόσιμου φυτικού βοτάνου ή αιθέριου ελαίου. Παρόλα αυτά η πιο διαδεδομένη χρήση του είναι για το κάπνισμα της κάνναβης.

Τα βασικά συστατικά της κάνναβης είναι η κανναβιδιόλη (CBD) και η τετραϋδροκανναβινόλη (THC). Πρόκειται για δύο ουσίες που ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια τις ευεργετικές τους ιδιότητες και χρησιμοποιούνται πλέον από τη σύγχρονη ιατρική. Συγκεκριμένα σε πολλά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και στην Ελλάδα από το 2017, η φαρμακευτική χρήση της κανναβιδιόλης έχει νομιμοποιηθεί χάρη στις ευεργετικές της ιδιότητες. Πολύ σύντομα αναφέρουμε μερικές από αυτές.

5 Θεραπευτικές ιδιότητες της CBD

#1. Βοηθά στη διατήρηση της ομοιόστασης του οργανισμού , δηλαδή στο συντονισμό και την διατήρηση της ισορροπίας του εσωτερικού μας συστήματος.

#2. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

#3. Λειτουργεί καταπραϋντικά και συντελεί στη μείωση του πόνου.

#4. Συμβάλλει στον έλεγχο ψυχωτικών διαταραχών (κατάθλιψη, άγχος, αϋπνία).

#5. Έχει φαρμακευτική δράση σε πολλές περιπτώσεις ασθενειών, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο ΗΙV, η επιληψία, η ρευματισμοί κ.α.

Η κανναβιδιόλη (CBD) παρέχεται απολύτως νόμιμα σε πολλές μορφές, καθώς επίσης και ως αιθέριο έλαιο ή λάδι. Η πρόσληψή της μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, όπως και με τη χρήση του bong. Το πιο σημαντικό βέβαια για την χρήση της είναι ο έλεγχος της ποιότητας του προϊόντος που επιλέγουμε και φυσικά η φαρμακευτική ή ιατρική ενημέρωση. Όπως και να ‘χει η απενοχοποίηση του συγκεκριμένου προϊόντος αποτελεί ένα θετικό δείγμα εξέλιξης.

Στο Smokamber θα βρείτε διαφόρων ειδών bongs και όπως και αξεσουάρ τους.

Εγγυημένη ποιότητα!