Η ιστορία του αναπτήρα Zippο χρονολογείται γύρω στο 1932 όταν ο δημιουργός του, ο οποίος ονομάζεται George G.Blaisdel (προφέρεται Τζορτζ Μπλέισντελ), συνέλαβε αυτή τη μοναδική ιδέα.

Για την ακρίβεια, φημολογείται ότι παραβρισκόταν σε μια εκδήλωση χορού στην Πενσυλβάνια και καθώς θέλησε να βγει κάποια στιγμή το μπαλκόνι προκειμένου να καπνίσει, αντίκρισε έναν εξαιρετικά καλοντυμένο κύριο ο οποίος προσπαθούσε να ανάψει το τσιγάρο του με έναν κακοφτιαγμένο και φθηνό αναπτήρα. Επιτόπου, του γεννήθηκε η ζωηρή ιδέα για δημιουργία κομψών αναπτήρων, συνδυάζοντας καλαισθησία, λειτουργικότητα και εντυπωσιακό σχεδιασμό. Έτσι κι έγινε!

Μες στα τέλη του ίδιου έτους (1932) είχε πάρει σάρκα και οστά η ιδέα του και λανσαρίζονταν ήδη οι πρώτοι αναπτήρες στην αγορά. Δεδομένου ότι διέφεραν από τους κοινούς αναπτήρες του εμπορίου, έγιναν ανάρπαστοι. Ο τρόπος κατασκευής τους έδινε τη δυνατότητα στον χρήστη να χρησιμοποιεί πλέον μόνο το ένα χέρι για το άναμμα αλλά και να είναι ανθεκτική η φλόγα στον άνεμο χάρη στο προστατευτικό κάλυμμα γύρω από το φιτίλι (που είχε προνοήσει να τοποθετήσει).

Σημειώνεται ότι το χαρακτηριστικό που απογείωσε όμως τις πωλήσεις του στην κυριολεξία ήταν το deal που καθιέρωσε με τους καταναλωτές, να έχουν δηλαδή εγγύηση του Zippo αναπτήρα τους εφ΄ όρου ζωής και επισκευής εντός 48 ωρών. Και το καλύτερο, μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί ανταλλακτικά Zippo έτσι ώστε να το επισκευάσει μόνος του.

Δεν είναι τυχαία ευρέως γνωστός σε όλο τον κόσμο, καπνιστές και μη, χαίροντας αποδοχής μέχρι και σήμερα.

Στην Smokamber θα βρείτε συλλεκτικά σχέδια από αναπτήρες Ζippo που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Ορισμένα από τα καλύτερα κομμάτια μας είναι:

#1 Zippo Kit Rae

#2 Zippo Hand Skeleton 28436

#3 Zippo Jack Daniels Bottle 28422

#4 Zippo Harley-Davidson Spade (High Polish Chrome) 28688

Τέλος, αν είστε ήδη κάτοχος Zippo είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στην Smokamber σας αλλάζουμε την πέτρα ανάφλεξης όταν τελειώσει όπως και στο φυτίλι. Και το καλύτερο; Μπορείτε να βρείτε τα κύρια αξεσουάρ του ιστορικού αναπτήρα όπως το ζιπέλαιο, το φυτίλι Zippo και τις πέτρες Zippo.

Εξυπηρέτηση και Επικοινωνία

Είμαστε πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε είτε με την φυσική μας παρουσία (Δευκαλίωνος 9Α, Λάρισα) είτε διαδικτυακά.

Σας περιμένουμε!