Αν είστε λάτρης των πούρων και ασχολείστε με αυτά, έστω και σε μικρή κλίμακα και όχι συστηματικά, αντιλαμβάνεστε ότι απαιτείται μεράκι και αγάπη για αυτό το εκλεπτυσμένο “hobby”.Δεδομένου ότι τα πούρα είναι προϊόντα από οργανικές ύλες είναι απόλυτα φυσικά και επιβάλλεται να αποθηκεύονται και διατηρούνται με απόλυτη προσοχή, όπως ακριβώς τα τρόφιμα που καταναλώνουμε.

Προϋποθέσεις για τη σωστή αποθήκευση των πούρων σας

1. Η ιδανική θερμοκρασία διατήρησης είναι 18ºC έως 20ºC

*Αξίζει να σημειωθεί ότι αν υπάρχει υψηλότερη θερμοκρασία, παραμονεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν μικροσκοπικά σκουληκάκια, τα λεγόμενα cigarbeetles. Συγκεκριμένα, τα cigarbeetlesέχουν κύριο μέλημα να ανοίγουν τρύπες στα πούρα και, άρα, να τα καταστρέφουν. Όπως αντιλαμβάνεστε, όταν τα πούρα σας «προσβληθούν» από τα ενοχλητικάcigarbeetles, απαιτείται να πετάξετε τα κατεστραμμένα πούρα. Όσα επέζησαν από την επίθεση των cigarbeetles, αποθηκεύστε τα στο ψυγείο! Είναι βέβαιο πως με τη βοήθεια της ψύξης θα εξαφανιστούν αυτά και οι απόγονοί τους.

2. 70% - 72% υγρασία στον χώρο που αποθηκεύονται

3. Χρησιμοποιήστε υγραντήρα, κοινώς "humidor"

*Δε νοείται φύλαξη πούρων αν δεν έχετε στην κατοχή σας υγραντήρα.

Τι είναι ο υγραντήρας;

Συνώνυμο του υγραντήρα είναι η κάβα πούρων. Στην ουσία είναι ένα κουτί από καλής ποιότητας ξύλο, το οποίο κλείνει καλά διαθέτοντας συσκευή ύγρανσης (ή ενίοτε και υγρόμετρο). Όταν θα κληθείτε να επιλέξετε τον πρώτο σας (ή και επόμενο) υγραντήρα είναι πολύ σημαντικό να τσεκάρετε την κατασκευή του, να είναι συμπαγής και με βαρύ καπάκι έτσι ώστε να κλείνει ερμητικά.

ExtraTip: Η δυναμικότερη επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να διαθέτει εσωτερική επένδυση με ισπανικό κέδρο, μιας και παρέχει το συγκεκριμένο υλικό τη δυνατότητα απορρόφησης της πλεονάζουσας υγρασίας. Στην Smokamber σας προτείνουμε τον υγραντήρα Humidif, δείτε τα πλήρη χαρακτηριστικά του, εδώ!

Πως θα μεταφέρετε κατά την έξοδο σας τα πούρα σας;

Η μία και μοναδική λύση για τη μεταφορά των πούρων σας είναι η πουροθήκη. Ουσιαστικά είναι θήκη, με χωρητικότητα 1-3 πούρων, τα οποία μπορούν να διαμείνουν 1 με 2 ημέρες. Ανακαλύψτε τη συλλογή μας από πουροθήκες, εδώ!

Στην Smokamber λατρεύουμε εφ’ όλης της ύλης θέματα που σχετίζονται με πούρα, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε εμάς:

Φυσικό κατάστημα - Δευκαλίωνος 9Α, Λάρισα

Eshop - https://smokamber.gr