Οι πίπες καπνού, όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο της Smokamber, είναι μια ιδιαίτερη συνήθεια για λίγους. Στο σημερινό μας άρθρο θα αναπτύξουμε το θέμα της συντήρησης και του καθαρισμού τους. Οι δύο αυτές διαδικασίες είναι πολύ σημαντικές και ουσιαστικά η μία συνεπάγεται της άλλης.

Βασική Συμβουλή: Κάθε καπνιστής οφείλει να σέβεται την πίπα/ τις πίπες του, δείχνοντας το με το να τις συντηρεί και να μην τις κακομεταχειρίζεται. Ακόμα και το ρέικι (το συνηθέστερο υλικό κατασκευής της πίπας) που είναι αρκετά ανθεκτικό υλικό, δε σημαίνει ότι δε χρήζει σωστής χρήσης.

Καθαρισμός

Ο καθαρισμός της πίπας καπνού επηρεάζει μακροπρόθεσμα την ποιότητα του καπνίσματος σας, άρα και την απόλαυση που αντλείτε ως καπνιστής.

Παρακάτω, σας έχουμε συγκεντρώσει τα πιο σημαντικά tips που πρέπει να τηρείτε επί του θέματος:

#1 Μην καθαρίζετε ποτέ την πίπα σας αμέσως μετά την χρήση. Ποτέ, λοιπόν, μην την καθαρίζετε ζεστή!

#2 Αφού κρυώσει, απομονώστε το επιστόμιο και καθαρίστε το με τη βοήθεια των μάκτρων.

#3 Σε περίπτωση που η πίπα σας έχει κινητό φίλτρο, αλλάξτε το.

#4 Αν αντιθέτως διαθέτει μεταλλικό φίλτρο, καθαρίστε το με μικρή ποσότητα οινοπνεύματος.

#5 Το μπολ της πίπας δεν καθαρίζεται κοπανώντας το οπουδήποτε. Υπάρχουν ειδικά σταχτοδοχεία από φελλό.

#6 Επειδή όπως είναι λογικό, είναι αδύνατο να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα, χρησιμοποιήστε για ολοκληρωμένα αποτελέσματα το σκαλιστήρι.

#7 Ένας mini καθαρισμός του μπολ μετά από κάθε χρήση (αφού κρυώσει, σωστά!) είναι ό,τι πρέπει. ***Δυστυχώς, ένα «βρώμικο» μπολ δεν αργεί να αποκτήσει πικρή και άσχημη γεύση. Κατ’ επέκταση, και ο καπνός που θα καπνίζετε.

#8 Αφαιρείτε πάντα το καρβουνάκι που πιάνει το εσωτερικό των τοιχωμάτων του μπολ. Ακόμα και από το πρώτο κάπνισμα, δημιουργείται λίγο λίγο το στρώμα κάρβουνου. Για τη σωστή αφαίρεση, χρησιμοποιήστε ειδικό σκαλιστήρι. ***Ιδιαίτερη προσοχή στο να αφήνετε πάντα ένα στρώμα πάχους γύρω στο μισό χιλιοστό.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο κατάστημα μας θα βρείτε όλα τα απαραίτητα σύνεργα και σημαντικά αξεσουάρ για την πίπα σας. Επιπλέον, είμαστε πάντα πρόθυμοι και διαθέσιμοι να σας λύσουμε τις απορίες που σας δημιουργούνται, προκειμένου να απολαμβάνετε το πιο ποιοτικό κάπνισμα!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς μαζί μας στα 6979788263 & 2410537454

Ή ακόμα καλύτερα, ελάτε στον χώρο μας: Δευκαλίωνος 9Α, Λάρισα.