Η ιστορία του

Στις 15 Οκτωβρίου 1492 προσφέρθηκε στο Χριστόφορο Κολόμβο σαν δώρο αποξηραμένος καπνός από τους Ινδιάνους της Αμερικής που συνάντησε. Σύντομα οι ναύτες έφεραν τον καπνό στην Ευρώπη και το φυτό άρχισε να καλλιεργείται σε όλη την ήπειρο. Γύρω στο 1600 ο καπνός ήταν τόσο δημοφιλής που χρησιμοποιούνταν ως μέσον συναλλαγής, θεωρούμενος μάλιστα ισάξιος του χρυσού, ή του αργύρου. Στην Ελλάδα ο καπνός έφτασε στις αρχές του 17ου αιώνα και καλλιεργήθηκε πρώτα στην Ξάνθη και αργότερα στη Μακεδονία.

Αλλαγές στον καπνό τα τελευταία χρόνια...

Τα στριφτά τσιγάρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι καπνίζοντας στριφτά μειώνουν τον αριθμό τσιγάρων που καπνίζουν. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Τα τελευταία χρόνια οι φίλοι του στριφτού έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη ραγδαία αύξηση της τιμής του αγαπημένου τους καπνού. Σε μία μόλις πενταετία παρατηρήθηκε αύξηση της μέσης λιανικής τιμής του καπνού κατά 88 τοις εκατό. Επιπλέον, ύστερα από οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η περιεκτικότητα καπνού στις συσκευασίες μεγάλωσε. Πιο συγκεκριμένα, δεν πωλούνται πλέον συσκευασίες καπνού κάτω των 30 γραμμαρίων. Σαφώς η μεγαλύτερη συσκευασία συνεπάγεται και υψηλότερη τιμή.

Κατανοώντας λοιπόν την ανάγκη σας για διατήρηση του καπνού όσο το δυνατόν περισσότερο, η Smokamber μοιράζεται μαζί σας μερικά μυστικά για να μην ξεραίνεται ο καπνός σας.

Μικρά μυστικά...

Ένα κόλπο που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε ο καπνός σας να αργήσει να ξεραθεί και να μείνει φρέσκος όπως το πρώτο άνοιγμα περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά. Ναι σωστά διαβάσατε! Εάν τοποθετήσετε μία μικρή φέτα μήλου ή λεμονιού ή ένα μαρουλόφυλλο μέσα στον καπνό σας και τον κλείσετε καλά η διάρκεια ζωής του καπνού σας θα παραταθεί. Αυτό οφείλεται στην υγρασία που διαθέτουν και εμποδίζουν την σύντομη ξήρανσή του.

Εάν ωστόσο δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο διότι θεωρείτε ότι πιθανόν να αλλοιώσει το άρωμα του, υπάρχουν εναλλακτικές. Μια εξαιρετικά οικονομική λύση είναι το υγραντικό μαξιλαράκι XIKAR το οποίο το βουτάτε για 10-15’’ σε ένα ποτήρι νερού και το τοποθετείτε μέσα στο σακουλάκι. Ο μέσος χρόνος αντοχής του είναι 60-90 ημέρες και προσφέρει στον καπνό σας 70% υγρασία. Μια άλλη επιλογή είναι το υγραντικό gel XIKAR. Απλά το τοποθετείτε στον υγραντήρα σας και αποδίδει 72% υγρασία. Για εσάς όμως που αγοράζετε μεγάλες ποσότητες χύμα καπνού και θέλετε να διατηρήσετε την υγρασία του στα επιθυμητά επίπεδα (70-75 %) ενδείκνυνται οι υγραντικές σακούλες. Ανάλογα με την ποσότητα που αγοράζεται, σας προσφέρουμε δύο επιλογές.

1. Μικρή υγραντική σακούλα SIKARLAN για 200 gr καπνού

2. Μεγάλη υγραντική σακούλα SIKARLAN για 400 gr καπνού

Διαθέτουν ερμητικό κλείσιμο και προσφέρουν 70 % υγρασία στον καπνό σας για 90 ολόκληρες ημέρες. Έχετε στο νου σας βέβαια ότι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και για την διατήρηση των πούρων σας.

Τέλος, το πιο απλό από όλα είναι να χρησιμοποιείτε πάντα θήκη για τον καπνό σας η οποία να φροντίζετε να είναι πάντα καλά κλεισμένη. Στην Smokamber μπορείτε να βρείτε καπνοθήκες άριστης ποιότητας σε αξεπέραστες τιμές.